Urmariti-ne: Icon Icon Icon
Icon 0
Cos de cumparaturi
Total
Cosul de cumparaturi este gol
Publicat la data de: 29.03.2019

3 beneficii surprinzătoare ale mierii de albine pentru sănătate

Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosită atât ca hrană, cât și ca medicament. Iată trei beneficii principale ale mierii pentru sănătate.

Publicat la data de: 11.04.2019

Istoria mierii, prima substanță dulce folosită de om

Mierea a fost prima substanţă dulce folosită de om, utilizată şi menţionată în documente datând din timpul vechilor civilizaţii egiptene, babiloniene, indiene sau din China Antică.

Publicat la data de: 11.04.2019

Diviziunea muncii la albine

Lumea albinelor este una fascinantă prin complexitate şi organizare. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, iar diviziunea muncii în familiile de albine este una strictă.

Ştiaţi ca?

Icon

Albinele lucrătoare au ac cu care pot înţepa, dacă se simt ameninţate. Din nefericire, odată cu înţepătura moare şi albina. Acul este prevăzut cu ţepi fini, iar în momentul în care penetrează pielea victimei rămâne blocat în ea. Împreună cu el rămân şi formaţiuni din abdomenul albinei, care astfel își pierde viaţa. Însă nu chiar toate înţepăturile sunt fatale pentru albină.

Sunt necesare peste 1100 de înţepături de albină deodată pentru a produce moartea unui om.

Mierea este singurul aliment complet, care poate susţine singur viaţa. Conţine glucide, vitamine, minerale, antioxidanţi, apă și enzime. Mierea nu se alterează deoarece conţine conservanţi naturali ce nu permit dezvoltarea bacteriilor.

Mierea era atât de apreciată în Roma antică, încât era folosită ca monedă de schimb, în locul aurului; obicei păstrat în unele ţări până spre sfârşitul Evului Mediu.