Urmariti-ne: Icon Icon Icon
Icon 0
Cos de cumparaturi
Total
Cosul de cumparaturi este gol
Article image

3 beneficii surprinzătoare ale mierii de albine pentru sănătate

Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosită atât ca hrană, cât și ca medicament.

Datorită compuşilor din plate, mierea oferă multe beneficii pentru sănătate şi reprezintă o alternativă ideală la zahărul rafinat, care este compus din 100% calorii goale.

Iată trei beneficii principale ale mierii pentru sănătate.

Mierea de înaltă calitate este bogată în antioxidanți

Mierea de înaltă calitate conține mulți antioxidanți importanți. Aceştia includ acizi organici și compuși fenolici, cum ar fi flavonoide. Oamenii de știință cred că această combinație de compuși conferă mierii puterea antioxidantă.

Antioxidantii au un rol important în menţinerea sănătăţii, prevenind îmbătrânirea prematură, bolile de inima şi chiar cancerul, elimină radicalii liberi (responsabili de apariţia ridurilor şi a unor tulburări de sănătate.

Poate să ajute la vindecarea mai rapidă a rănilor

Tratamentul local cu miere a fost folosit pentru vindecarea rănilor și arsurilor încă din Egiptul antic și este încă folosit şi astăzi. 

Miere este, de asemenea, un tratament eficient pentru ulcerul piciorului diabetic, care prezintă complicații serioase care pot duce la amputare.

Cercetătorii cred că puterile de vindecare ale mierelor provin din efectele sale antibacteriene și antiinflamatorii, precum și din capacitatea sa de a hrăni țesutul înconjurător.

În plus, poate ajuta la tratarea altor afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazis și leziuni herpetice.

Mierea din manuka este considerată deosebit de eficientă pentru tratarea arsurilor.

Mierea poate ajuta la calmarea tusei la copii

Tusea este o problemă frecventă pentru copiii cu infecții respiratorii superioare. Aceste infecții pot afecta somnul și calitatea vieții atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Mierea poate ajuta la calmarea tusei, în multe cazuri fiind chiar foarte eficientă.

Cu toate acestea, foarte important de reţinut: mierea nu trebuie administrată niciodată copiilor sub vârsta de un an din cauza riscului de botulism.